dimecres, 26 de setembre del 2012

La professionalització de dotze docents

Este matí he visitat el CEIP Palància, d'Algímia. Una experiència enriquidora. Dotze mestres, totes elles dones, s'encarreguen de portar endavant un projecte seriós i entranyablement lligat al medi i a la societat. Un exemple al qual li sobren totes les paraules.
Amb Manoli en la direcció, i Lucía en la secretaria, el centre, que compta amb 118 alumnes, se situa en l'avantguarda de la professionalitat docent. Professional és aquella persona que és capaç d'atorgar un gram de gratuïtat al seu ofici. No concep cap professional de cap àrea que no tinga eixa qualitat. A l'escola d'Algímia he vist eixa qualitat a grapats.
Hi ha hagut moments en què en l'aire es palpava una certa emoció còmplice, il.luminada pels ulls de la directora, que convertia tot allò que teníem entre mans en una aventura certa i autèntica.
Hui, després de visitar Algímia, puc dir que crec en les professionals de l'ensenyança, que són aquelles que sempre estan en disposició d'ensenyar alguna cosa -fins i tot a les inspectores impertinents- perquè ensenyen allò que són, sense més explicació.
Gràcies, benvolgudes mestres del CEIP Palància per la vostra tasca diària, i per l'entusiasme que conserveu i contagieu.
Compteu amb el meu suport per a fer realitat els vostres somnis.
La meua més sincera admiració per creure en les persones i en tot el que feu.
No vull deixar de dedicar un apunt a Ma. Angeles, la cuinera, que cuida amorosament i personalment del romer i altres herbes per condimentar els menús de cada dia.
Una exquisitesa en este racó educatiu de la Baronia Alta.

3 comentaris:

  1. Molt atrevit el blog, a cara descoberta i sense por, l'afegisc a la meua llista de blogs preferits

    ResponElimina
    Respostes
    1. Enric, la veritat i l'amor són com les algues de l'oceà; els enfonses però tornen a surar.

      Elimina
  2. Gràcies per les teues paraules, Marisol. Per desgràcia, no és habitual que des de les inspeccions es reconega el dur treball dels treballadors dels centres. Conec personalment la directora, i puc donar fe de l'estima que sent pel seu treball i pels alumnes amb qui treballa, estima que segur que compartix amb l'equip professional del CEIP. Una cordial salutació.

    ResponElimina