dilluns, 25 de març del 2013

Què se n'ha fet, de les competències?

Reproduïsc ací una  paròdia que, prenent com a base una escena de la pel.lícula El hundimiento, representa el diàleg d'un inspector d'educació amb el claustre i amb l'equip directiu d'un centre.
Papers!- acaba dient el personatge principal.
Segurament ja coneixeu este vídeo perquè circula bastant per la xarxa. 
Únicament plantege la reflexió de quan han d'atendre els equips directius, especialment, els alumnes i les alumnes, que és del que es tracta, en definitiva, si el que se'ls demana que facen són papers.
Si algú vol fer un comentari, l'agrairé molt.
És molt important que expresseu el vostre punt de vista sobre esta seqüència, que, evidentment és una exageració, però que trasllada un missatge trascendental per al nostre sistema educatiu.
Que passeu unes bones vacances de Pasqua.

2 comentaris:

  1. Ha ha ha, és magistral la subtitulació. Aquesta qüestió de les competències demostra ben a les clares com ens movem en el terreny educatiu, amb ocurrències. Arriba un conseller, o un director general i se li acudeix que les competències són magnífiques per organitzar l'ensenyament (i de segur que ho són), i fa una ordre, un decret o una llei que ordena treballar per competències. Envia els inspectors a difondre la nova paraula sagrada i obliga a canviar programacions, a organitzar tallers, seminaris i reunions diverses. Això dura el que dura una estació, i a la següent el tema s'ha oblidat i les programacions han quedat amb les noves competències estipulades, però arraconades i sense realització pràctica.
    I que conste que a mi les competències em semblen un concepte útil i interessant per comprendre i organitzar el que fem a l'aula, però els canvis educatius s'han de fer amb paciència, ganes i perseverància, i no amb ocurrències passatgeres i purament burocràtiques.

    ResponElimina
  2. Amb el teu permís, vaig a penjar el video al face.
    Records

    ResponElimina