dimecres, 4 de febrer de 2015

Família i escolaEl passat dimarts 27 de gener en una reunió de directores i directors dels centres de la zona, celebrada a Puçol, vam comptar amb la presència d'Irene Aguilar Alagarda, psicòlega clínica i pedagoga, especialista en teràpia familiar, coneguda professional amb molts anys d'experiència. Ens va fer una xarrada sobre la comunicació entre les famílies i l'escola, que va resultar molt interessant a tots els presents. En la seua exposició, amb excel.lent domini de la situació comunicativa, i una empatia que va captivar els professionals assistents, va fer una anàlisi, des de la perspectiva de la teràpia sistèmica, de per què, com i per a què es produeixen determinats patrons de conducta en la interacció entre les persones.
Segons els postulats sistèmics és impossible resoldre un conflicte en el món escolar -i també en general-  sense tindre en compte tots els elements que interactuen simultàniament en tots aquells contextos en els quals el xiquet o la xiqueta es desenvolupa. Des d'esta mateixa perspectiva sistèmica va centrar la seua intervenció en la comprensió de la complexitat de les relacions entre família i escola. 
Va fer menció també al concepte de resiliència. I va destacar la importància d'escoltar-nos a nosaltres mateixos, per tal d'evitar repetir tot allò que no ens funciona. Va fer esment al concepte d'escolta activa, dins de les tècniques i habilitats que calia desplegar a l'hora d'establir una comunicació autèntica i efectiva, i va fer referència a la importància de fixar límits en tota comunicació i relació humana.
Les directores i directors van plantejar alguns casos reals, els quals van ser analitzats per la ponent amb el feedback  constant dels docents.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada